Nadace Nadace ČS

Učitelé tisknou ochranné pomůcky pro zdravotníky. S podporou naší nadace

Komunita učitelů zapojených v Elixíru do škol – organizaci, která vznikla v naší nadaci a nyní s její podporou funguje samostatně – se připojila k celostátní akci Tiskne celé Česko. Učitelé tak vyrábějí ochranné pomůcky a díly, které zdarma dodávají nemocnicím, poliklinikám, zdravotnickým zařízením a domovům seniorů. Naše nadace jim na nákup náplní do 3D tiskáren přispěla padesáti tisíci.

“Vedoucí regionálních center Elixíru velmi rychle a solidárně zareagovali na vzniklou situaci kritického nedostatku ochranných pomůcek, zapojili své kolegy učitele a ve svém volném čase doslova ve dne v noci tisknou,” říká ředitelka Elixíru do škol Petra Prošková. Na školních tiskárnách vznikají ochranné štíty, čelenky pro jejich upevnění, nebo redukce k potápěcím maskám na připevnění filtrů.

image1

Momentálně je do akce zapojeno devět škol a liberecké centrum v iQLANDII a přibývají další. V každé škole se tisku věnuje vždy několik učitelů, kteří v závislosti na počtu tiskáren zvládnou vyrobit a distribuovat 50 – 100 ochranných štítů za týden.

Díky nasazení komunity Elixíru mají dostatek masek pro své zaměstnance například  nemocnice, poliklinika a lékárna v Příbrami, nemocnice v Sedlčanech, domovy seniorů v Rožmitálu pod Třemšínem a v Příbrami, rozvážková služba jídla pro seniory v Příbrami, nemocnice v Domažlicích, domov pro seniory v Litomyšli, pečovatelské domy, ale i celní správa či vodovody a kanalizace.

image3