Učitelé & ředitelé Učitel naživo

Učitel naživo otevřel přihlašování do dalšího ročníku

Přemýšleli jste někdy o změně povolání? Chtěli byste dělat práci, která má smysl? Takovou možnost nabízí organizace Učitel naživo, kterou podporuje Nadace České spořitelny.

Až do 21. března se mohou zájemci hlásit do dvouletého programu, díky kterému se může stát každý vysokoškolák učitelem.

"Nadpoloviční většina uchazečů přichází z jiných profesí. Pracovali v různých korporacích, účtárnách, bankách... Zpravidla bývají finančně zajištění, ve svém oboru úspěšní, mají bohaté pracovní zkušenosti. Dostali se do fáze života, kdy jim začne záležet především na smysluplné práci, kde mohou využít svůj potenciál,“ popisuje průvodkyně studentů Jitka Michnová.

Dvouletý program staví hlavně na praxi přímo na školách, studenti v nich stráví polovinu z celkem 750 hodin výcviku. "Program rozvíjí učitelské osobnosti, kvalitní vztahy a roli učitele jako průvodce. Buduje komunitu zapálených, jejíž členové se vzájemně podporují a šíří moderní přístup k výuce, který reaguje na výzvy současné doby s důrazem na kritické myšlení, spolupráci, samostatnost a sebepoznání,“ uvádí organizátoři programu Učitel naživo.

Zájemci se mohou hlásit zde. Pokud se přihlásí do konce února, dostanou slevu 2000 Kč, celý program stojí 38 000 Kč.