Archiv

Summit světových škol 2021 - Příběhy klimatické změny

Jak praktikovat inovativní zemědělství ohleduplné k přírodě a krajině, založené na hlubokých znalostech botaniky a ekologie?  Jaké dopady má a bude mít klimatická změna na domorodé obyvatele a lidi s nízkými příjmy po celém světě? Tato a další témata nabídne žákům, učitelům, ale i široké veřejnosti letošní online Summit Světových škol, který proběhne v úterý 15. června od 9.00. Summit pořádá organizace Člověk v tísni, kterou podporuje naše Nadace.

Mezi hosty dopoledního programu, který bude streamovaný na Facebooku Člověka v tísni, vystoupí polární vědkyně Marie Šabacká, eko-zemědělec Martin Smetana, ochránkyně životního prostředí pocházející z Palau Bola Majekobaje a řada dalších hostů. S pozvanými odborníky si registrovaní účastníci budou moci v druhé části dopoledne sami pohovořit v interaktivní aplikaci Gather Town.

V předvečer Summitu se pak koná online debata O klimatické spravedlnosti, která proběhne v pondělí 14. června od 17.00 a diskutovat o této problematice budou Romana Březovská, analytička Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky se zaměřením na problematiku změny klimatu v širších souvislostech, Danuše Nerudová, ekonomka a rektorka Mendelovy univerzity v Brně a Alexandr Ač, ekolog z Ústavu výzkumu globální změny AV ČR.

Další eventy