Den pro školu Nadace ČS

Nový nadační program Den pro školu sklízí nadšené ohlasy

Den pro školu spojuje učitele s dobrovolníky z praxe.

Nový program naší Nadace Den pro školu, který propojuje školy s odborníky z praxe, má za sebou úspěšný start. Od začátku listopadu navštívili dobrovolníci už více než deset škol z celé republiky a reakce žáků, učitelů i dobrovolníků jsou velice pozitivní.

"Máme radost, s jakým nadšením na Den pro školu všichni reagují. I když jsme zatím v pilotním provozu, zájem škol a učitelů o odborníky z praxe je velký. Ukazuje se, že jsme se vydali správným směrem," řekla ředitelka Nadace České spořitelny Dana Petrova

Svůj první Den pro školu zažili osmáci a deváťáci z České Lípy. Přijela za nimi marketingová manažerka Gabriela Dvořáková. Dětem připravila přednášku o marketingu značek s workshopem, při němž děti nadšeně ve skupinkách vymýšlely, do čeho by oblékly svou oblíbenou značku, nebo zjišťovaly, čím je Česká republika zajímavá ve světě. "Gabriela byla skvěle připravená, naše žáky velice zaujala. Projekt se nám moc líbí, určitě si pozveme i další dobrovolníky," popsala své první dojmy učitelka Petra Slámová ze ZŠ Partyzánská v České Lípě.

Petra Slámová si také pochvalovala, že díky Dni pro školu víc poznala své žáky. S tím souhlasil i učitel Oldřich Ježek z Ústí nad Labem. "Díky návštěvě dobrovolníka jsem mohl vidět svoji třídu z jiného úhlu, a to je k nezaplacení," potvrdil pedagog, který ke svým deváťákům pozval majitele IT společnosti Jana Kašturu.

dps ceska lipa

Na Jana Kašturu si žáci předem připravili otázky. "Zajímalo je, jaké to je vést firmu, ale také zazněla otázka, jaké máme přestávky na svačinu," popisoval pobaveně Kaštura, který od deváťáků dostal na památku sošku vytištěnou na 3D tiskárně. "Den pro školu má smysl. Jako odborníci z praxe máte možnost předat dětem mnoho myšlenek, které jim mohou pomoct mít spokojenější život," zakončil Jan Kaštura

Velice akční Den pro školu zažili osmáci ve Vlašimi, přijel za nimi záchranář a lektor kurzů první pomoci Robert Pleskot. Žáky naučil například to, jak podle metody FAST poznat mrtvici nebo jak pomoci člověku v bezvědomí. "Líbilo se mi, jak Robert podal důležité věci zábavnou formou, úplně nás do toho vtáhnul," popsala Adéla z 8.C.

Kaštura Usti DPS selfie

Chcete se do Dne pro školu zapojit a obohatit výuku nejmladší generace o pohled z praxe? Stále přijímáme nové dobrovolníky, přihlaste se na denproskolu.cz/zapojit-se

Rádi byste pozvali dobrovolníka do výuky? Vyberte si z více než 140 odborníků z nejrůznějších oborů.

Novinky ze Dne pro školu můžete sledovat na Facebooku, LinkedInu nebo se na stránkách přihlaste k odběru newsletteru