Nadace Nadace ČS

Novou ředitelkou naší Nadace se stala Dana Petrova

Dana Petrova působila v uplynulých pěti letech jako ředitelka Domu zahraniční spolupráce.

Nadace České spořitelny má od 15. října novou ředitelku, stala se jí Dana Petrova. V uplynulých pěti letech pracovala jako ředitelka Domu zahraniční spolupráce, jenž si během jejího působení vybudoval pozici významného hráče na poli mezinárodního vzdělávání a pro vzdělávací instituce i odborníky se stal důvěryhodným partnerem v oblasti internacionalizace vzdělávání.

"Jsem rád, že v týmu Nadace České spořitelny mohu přivítat Danu Petrovou, která je respektovanou odbornicí v oblasti vzdělávání a zároveň úspěšnou manažerkou velké instituce. Chceme ještě lépe využít potenciál velké firemní nadace tak, abychom i ve spolupráci s Českou spořitelnou pomohli více dětem a mladým lidem získat vzdělání, které jim umožní prožít spokojený život. Daniny zkušenosti jsou pro nás garancí, že se to podaří.” uvedl předseda správní rady Nadace České spořitelny Ondřej Pohanka

Dana Petrova, absolventka Fakulty mezinárodních vztahů na VŠE, se vzdělávání věnuje celý svůj profesní život. Začínala jako koordinátorka programu Erasmus v Národní agentuře evropských vzdělávacích programů, poté pracovala jako ředitelka Centra zahraničních studií při Masarykově univerzitě v Brně. Před svým působením na pozici ředitelky Domu zahraniční spolupráce pracovala tři roky jako Senior Project Manager v konzultantské společnosti CHE Consult v Berlíně. Od roku 2017 zastávala rovněž pozici viceprezidentky evropské asociace ACA a byla členkou správní rady Fulbrightovy komise v ČR.

"V Nadaci České spořitelny bych ráda navázala na dosažené úspěchy spojené s podporou systémových změn a inovací ve vzdělávání a přispěla k dalšímu rozvoji nadace, ukotvení její role na poli vzdělávání a nastavení vyšší míry synergie s Českou spořitelnou s cílem aktivně podpořit rozvoj vzdělané a zdravé společnosti v Česku," řekla Dana Petrova