Nadace Nadace ČS

Naše Nadace má novou správní radu, povede ji Dana Petrova

Seznamte se s novými členy správní rady.

Naše Nadace zjednodušuje svůj model řízení. Přinese větší efektivitu a umožní další strategický rozvoj.

Dana Petrova přechází z role ředitelky Nadace na pozici předsedkyně správní rady. Dosavadní finanční ředitel Karel Valo se stává místopředsedou. Po několika letech se mezi členy rady vrací Anna Dvořáková z České spořitelny. Petr Vítek ve své funkci zůstává a zcela novou tváří je prorektor pro strategickou spolupráci a rozvoj Univerzity Karlovy Pavel Doleček.

"Chci velmi poděkovat bývalým členům správní rady za jejich skvělou práci a nasazení. Nadace během jejich působení ušla velký kus cesty a její filantropická činnost se výrazně promítla do podpory inovací v českém školství. Od nového způsobu řízení očekáváme další prohlubování součinnosti s Českou spořitelnou, jako zakladatelem Nadace, i skupinou Erste," uvádí Dana Petrova.

Předsedkyně správní rady Dana Petrova byla v letech 2016 - 2021 ředitelkou Domu zahraniční spolupráce, předtím pracovala jako Senior Project Manager v konzultantské společnosti CHE Consult v Berlíně. Od roku 2017 zastávala pozici viceprezidentky evropské asociace Academic Cooperation Association a byla členkou správní rady Fulbrightovy komise v ČR

Dosavadní finanční ředitel Nadace ČS a nový místopředseda správní rady Karel Valo pracoval ve společnostech Accenture, Daimler, GE Money a v největší evropské bance HSBC Bank, z toho většinou ve Velké Británii, Francii a dalších zemích regionu. Po celou kariéru se věnuje oblasti financí, auditu, řízení rizik, provozu a technologickým projektům.

Nová členka správní rady Anna Dvořáková pracuje v České spořitelně 25 let. Mimo jiné se podílela na přípravě nové bankovní strategie České spořitelny v oblasti vzdělávání a finanční gramotnosti. Nyní se podílí na přípravě výstavby nové centrály ČS - zejména zábavně edukativního finančního centra pro veřejnost.

Dalším novým členem správní rady je Pavel Doleček, který jako prorektor pro strategickou spolupráci a rozvoj Univerzity Karlovy zodpovídá za součinnost se státní správou, komerčním i neziskovým sektorem a evropskými institucemi. Pracoval také jako náměstek ministra školství pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu.

Ve správní radě zůstává Petr Vítek, který je spoluzakladatelem sítě Impact Hub v ČR. Dříve působil v poradenské společnosti Deloitte, kde se věnoval především zvyšování výkonnosti a oblasti Human Capital. Působil také jako člen správních rad Nadace Vodafone ČR a Amnesty International ČR.