Ostatní Nadace ČS

Nadace podpořila vznik dokumentárního seriálu Jak se dělá dobrá škola?

Seriál natáčí Česká televize v koprodukci s EDUinem.

Česká televize natáčí šestidílný dokumentární seriál Jak se dělá dobrá škola? Seriál vzniká v koprodukci EDUinu a jeho vznik podpořila i naše Nadace. Autorem projektu a scenáristou je Tomáš Feřtek, seriálem provází herec a režisér Jiří Havelka.

"Jsme rádi, že můžeme přispět ke vzniku seriálu, který ukazuje příklady dobré praxe ve školách a přiblížit je tak širší veřejnosti," řekla manažerka komunikace Nadace České spořitelny Lucie Ellingerová.

Štáb se podívá do různých škol, které mají různý přístup ke vzdělávání – navštíví velkou městskou základní školu, malou vesnickou, školu ve vyloučené lokalitě i gymnázium, kde se studenti učí většinu roku venku. "Chceme ukázat, že na reformu českého vzdělávání nemusíme čekat, ta už dávno probíhá. My tím seriálem říkáme, jak školy budou vypadat v budoucnosti. Základním sdělením seriálu je i to, že není jedna správná cesta k dobré škole," vysvětlil scenárista Tomáš Feřtek.

EDUin se snaží nacházet a medializovat inspirativní a věrohodné projekty, organizace nebo jednotlivce v celé šířce českého vzdělávání. "Napsali jsme stovky článků o tom, jak a kde "to jde", představili desítky skvělých učitelů. Televizní obrazovka nám umožní komunikaci k novému a většímu publiku, proto děkujeme Nadaci České spořitelny, že nový seriál můžeme natočit a pro příští rok připravit k vysílání," dodal ředitel EDUinu Honza Dolínek.

V příštím roce se tak na obrazovkách České televize můžeme těšit na příběhy z těchto škol:

Screenshot_4-1