Nadace Nadace ČS

Nadace České spořitelny v loňském roce rozdělila rekordních 96,5 milionu korun

Pusťte si rok 2021 ve videích.

Nadace v loňském roce rozdělila rekordní částku 96,5 milionu korun mezi organizace a projekty, které pomáhají zlepšovat české vzdělávání.

Jaký byl rok 2021? Letos jsme se rozhodli udělat trochu jinou výroční zprávu. Pod tímto odkazem najdete videa, na kterých členové nadačního týmu představují jednotlivé oblasti podpory. V loňském roce směřovaly nadační příspěvky do tří hlavních oblastí – podpory učitelů a vedení škol, snižování nerovností a podpory rovných šancí ve vzdělávání a také popularizace tématu vzdělávání na veřejnosti.

"Mám velkou radost z toho, že velká řada námi podporovaných projektů přináší konkrétní výsledky, které se začínají pozitivně propisovat do českého systému vzdělávání," uvedla předsedkyně správní rady Nadace ČS Dana Petrova.Formulář přihlášky projektu (1)

Nezapomínáme však ani na práci s daty a podporujeme studie a analýzy, které pomáhají řešit problémy ve vzdělávání. Vloni na jaře jsme tak zveřejnili studii od PAQ Research Nerovnosti ve vzdělávání jako zdroj neefektivity, která vyvolala velký ohlas.

Na podzim se také podařilo spustit nadační program Den pro školu, který prostřednictvím webu www.denproskolu.cz spojuje učitele s dobrovolníky z praxe.

Jak jsme nadační příspěvky rozdělili?

NCS_HLAVNIhlavni_infografika_2021_V02-1

Kterým organizacím jsme pomáhali?

NCS_VZ_2021_V02-1_1

NCS_rovne_sance_2021_V03-1