Nadace Nadace ČS

Nadace České spořitelny udělí své ceny 23. března

V úterý 23. března od 16 hodin proběhne udílení cen Nadace České spořitelny, letos netradičně v on-line prostředí.

Hlavním tématem ročníku je pandemie Covid-19 a její dopady na české školství. Nadace proto ocení osobnosti, organizace či projekty, které se v loňském roce věnovaly aktuálním tématům v oblasti vzdělávání a mají celospolečenský dopad.

"Rok 2020 celou společnost postavil před výzvu, kterou nečekala, způsobil rány, jež se budou ještě dlouho hojit, ale také otevřel nové příležitosti. Každopádně svět po pandemii už nebude stejný. Udílením cen chceme ukázat na osobnosti, organizace nebo projekty, jež dokázaly na novou situaci zareagovat a sehrály důležitou roli při přechodu škol na distanční výuku. Chceme jimi poděkovat také těm, kteří pomáhají snižovat nerovnosti v českém vzdělávacím systému, jež současná situace ještě více prohloubila," říká ředitel Nadace České spořitelny Ondřej Zapletal.

bannery_2021-03

Nadace v uplynulých letech ocenila například matematika Milana Hejného, expertku na čtenářskou gramotnost Hanu Košťálovou či hlavního koorditátora  Strategie 2030+ Arnošta Veselého.

Fotogalerii z loňského ročníku si můžete prohlédnout zde.

Na sestřih z roku 2019 se můžete podívat zde: