Nadace Nadace ČS

Naše Nadace spouští program Den pro školu

Den pro školu spojuje učitele s dobrovolníky z praxe.

Propojování učitelů s dobrovolníky z praxe – to je cíl nového nadačního programu Den pro školu, který se právě rozbíhá na českých školách.

Jedním z nejlepších způsobů, jak přiblížit studentům a žákům abstraktní témata ze studijního plánu je přivést do hodiny člověka z praxe. Doktora do biologie, archeoložku do dějepisu, účetního do matematiky. Vyprávěním svého příběhu mohou pomoci najít motivaci pro další studium, rozšířit obzory a vybrat si další cestu vedoucí k vysněnému povolání. Hledání takových lidí je ale pro učitele náročné, a právě v tom jim má Den pro školu pomoci.

"Jsme zatím v pilotním provozu, ale už teď máme skvělé reakce od dobrovolníků, učitelů i dětí. Jsme rádi, že Nadace České spořitelny může pomoci dostat odborníky do hodin, a zpestřit tak výuku o pohled z praxe," vysvětluje Lidija Erlebachová, programová manažerka Nadace České spořitelny.

Učitelé oceňují především zajímavou formu, kterou dobrovolníci pro svá setkání ve školách volí, dále pohled z praxe z oborů, kterým by se děti mohly v budoucnu věnovat, nebo také nevšední přístup k běžným předmětům, jako je matematika nebo český jazyk. Žáci a studenti díky dobrovolníkům Dne pro školu mají možnost mimo jiné vyzkoušet, jak se daná profese dělá, nebo se prostřednictvím programu dostanou na zajímavé prohlídky či workshopy.

Více informací o programu Den pro školu získáte na webové stránce www.denproskolu.cz.

Den pro školu realizuje Nadace České spořitelny ve spolupráci s inovačním studiem Q Designers a platformou Začni učit!. Aktualní dění z programu můžete sledovat na Facebooku a LinkedInu

FB DPS_ilustracni foto z realnych Dnu pro skolu