Ostatní Nadace ČS

Kutná Hora přivítala festival hravého vzdělávání Edufest, s propagací pomáhali zaměstnanci spořitelny

Festival podpořila naše Nadace i zaměstnanci České spořitelny z Kutné Hory.

Festival hravého vzdělávání – takový podtitul měl Edufest, který pořádal námi podporovaný Nadační fond Eduzměna v Kutné Hoře. Celý den byl věnovaný hlavně dětem a teenagerům, ale i jejich rodičům a učitelům.  Cílem bylo ukázat, že učit se dá zábavně a s radostí, a také veřejnosti blíže představit pilotní vzdělávací projekt Eduzměna na Kutnohorsku.

Do propagace festivalu i celého projektu se aktivně zapojila také kutnohorská pobočka České spořitelny. "O akci jsme informovali naše klienty, snažíme se mezi nimi hledat i nové podporovatele Eduzměny. Musím říct, že naši klienti na to velmi pozitivně reagují a cítí, že se v našich školách něco děje," vysvětlila manažerka pobočky Lucie Kulhavá.

Účastníci Edufestu dostali hrací kartu, se kterou obcházeli šest různých stanovišť s poetickými názvy - například v Chrámu vnitřní síly si měl každý návštěvník uvědomit, jak rozdílní jsme, v Továrně myšlení návštěvníci zjišťovali, v jak rychlém světě žijeme. V parku pod Vlašským dvorem se pak nacházely stanoviště různých organizací, které s Eduzměnou spolupracují. Nechyběly mezi nimi organizace podporované Nadací České spořitelny jako Česká společnost pro inkluzivní vzdělávání, Elixír do škol, EDUin nebo Začít spolu.

"Cílem akce bylo dát lidem zažít, že se dá učit jinak a také ukázat, jak by mohla vypadat škola v 21. století. Děkujeme všem, kteří si na Edufest našli cestu a budeme se těšit na další setkávání," uvedli organizátoři z Eduzměny Kutnohorsko, kteří už plánují další aktivity ve školách i pro veřejnost.

/Foto: Začít spolu/