Nadace Nadace ČS

Darované počítače už pomáhají s výukou ohroženým dětem

Sedmdesát notebooků pro ohrožené děti už má své majitele.

Sedmdesát notebooků, které Česká spořitelna nedávno darovala ohroženým dětem, už pomáhá v terénu. Do rodin a dětských domovů, v nichž se děti z různých důvodů nemohly připojit k online výuce, je rozdělila partnerská organizace naší Nadace Česko.Digital. Do Sbírky počítačů banka aktuálně přislíbila dalších 200 kusů a do konce roku věnuje dalších přibližně 800 počítačů.

"Přestože se školy už postupně otevírají, ne všechny děti do nich nyní mohou chodit. Díky České spořitelně, která počítače do sbírky Česko.Digital věnovala, se podařilo k výuce připojit dalších sedmdesát ohrožených dětí,“ říká projektová manažerka z Nadace České spořitelny Kateřina Šaldová.

Svůj notebook dostal třeba středoškolák Tomáš s Aspergerovým syndromem, který se teď může dál věnovat studiu grafiky. Lea, která na dálku studuje obor kuchař- číšník, díky počítači získá svůj výuční list. Nadační fond Eduzměna darovanou techniku využije pro mateřinku v Kutné Hoře a další přístroje zapůjčí dětem z prvního stupně vybraných základních škol. V Jihlavě budou notebooky používat děti z dětského domova, v dalších místech Česka je pak využijí děti z pěstounských rodin.

"Ještě jednou za poskytnutou techniku moc děkujeme. Velmi si vážíme i toho, že Česká spořitelna a její Nadace potřebným dětem věnovala tolik času a energie,“ uvádí koordinátorka sbírky počítačů Gabriela Chladilová.

Dobrovolnickou iniciativu Česko.Digital naše Nadace podporuje od jejího vzniku. Kromě sbírky počítačů pořádá vzdělávací webináře pro učitele v rámci projektu Učíme.online či pomáhá školám při organizaci výuky na dálku.